Voksen

Den irske forfatteren Sally Rooney skriver virkelighetsnært og ærlig om vennskapet og kjærligheten mellom fire unge mennesker.
Her får du en historie fra krigen sett fra barns ståsted. Disse barna er datidas gangstere, gatesmarte og storkjefta. Historia er brutal, men Jacobsen forteller med humor, skråblikk og varme personskildringer.  
Første bok i en kraftfull kvartett om kvinners liv, arbeid og lengsel i Finland og Sverige på nittenhundretallet. Ei fortelling om krig og fred, kjærlighet og vennskap, der hverdagsliv og verdenspolitikk er tråder i den samme veven.  
En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen "Gutten i den stripete pyjamasen". Vi møter 91 år gamle Gretel som gjennom tilbakeskuing gir oss glimtvise innblikk i livet hennes og de løgnene hun har bygd det på.   
Hva skjer om det bryter ut en pandemi som gjør at alle blir blinde? I denne boken utforskes det hvordan vi som mennesker reagerer når verden endres og det ikke lenger eksisterer noen regler.
En oppvekstroman om Kya som vokser opp alene i villmarken. Boken skildrer natur på en måte som drar deg inn i historien, og et overaskende drap holder spenningen oppe.
Etter sønnens død hviler sorgen tungt over de etterlatte foreldrene. Likevel er fortellingen full av kjærlighet og håp. Skrivestilen er nesten som musikk, der stemmene til de tre familiemedlemmene flyter inn og ut av hverandre og skaper en helt særlig forbundethet mellom dem.
Et intenst kammerspill om misunnelse, googlesyke og statusjag. Dette er boka for deg som liker en vittig og syrlig tone og som koser deg når snikende uhygge kommer rekende på ei fjøl.   
Med galgenhumor skildrer Julie Otsuka glemsel, tap og sorg på en både ærlig og øm måte.
En sanselig bok om matens sosiale rolle, om oppvekst og omsorg, og om tre kvinner fra tre ulike generasjoner.
Dalsberget, Victoria
I den første boka til Victoria, "du er nok" kan du lese om at du er smart nok, sterk nok, fin nok og flink nok, gjennom enkle og vakre dikt. Her blir viktige ting tatt opp som kroppsfokus, dårlig selvbilde og det blir lagt vekt på å elske seg selv. I den andre boka hennes, ''du og jeg'' handler diktene hennes om å elske noen andre. Boken er delt inn i tre: forelskelse, tap og kjærlighet.
Knut Nærum skriver om Halden-bandet Front Page! Boka finner du på musikkhylla!