Kristina

Dalsberget, Victoria
I den første boka til Victoria, "du er nok" kan du lese om at du er smart nok, sterk nok, fin nok og flink nok, gjennom enkle og vakre dikt. Her blir viktige ting tatt opp som kroppsfokus, dårlig selvbilde og det blir lagt vekt på å elske seg selv. I den andre boka hennes, ''du og jeg'' handler diktene hennes om å elske noen andre. Boken er delt inn i tre: forelskelse, tap og kjærlighet.
I en verden der mennesker er delt av fargen på blodet sitt, er det de med sølvblod som har makten. De er ekstremt sterke og har gudelignende egenskaper. Men hva skjer når rødblodsjenta Mare har sølvblods evner?
Knut Nærum skriver om Halden-bandet Front Page! Boka finner du på musikkhylla!
TikTok sensasjonen som alle gråter av. Hver sommer møtes den rike og perfekte Sinclair-familien på en privat øy, men fordommer, grådighet og voldsom kjærlighet kan få fatale konsekvenser. Du kommer til å bli fullstendig satt ut av slutten.
Har du hatt en fin sommerferie så langt? For denne familien går ikke alt helt som planlagt når Skrytepappa tar med seg en falleferdig campingvogn på Norgesferie.
To søstre - den ene adoptert til Norge, den andre oppvokst i Sør-Korea. Som voksne får de kontakt og denne boka er resultatet av deres brevveksling. Interessant, sterk og sår. Språket er godt og tidvis poetisk.
Ravn tar for seg bioteknologi, kunstig intelligens, klimautfordringer, arbeidsvilkår, menneskeverd, og hva det vil si å være menneskelig og i live. Denne spennende sci-fi-boka presenteres i en interessant form, hvor historien baserer seg på korte vitneutsagn.
Tankevekkende, viktig og feministisk bok som handler om kvinners vilkår i Sør-Korea. Boken ble filmatisert i 2019, under samme tittel.