Tips

En lettlest klassiker, og kraftfull roman om en ung kvinnes kamp med psykisk helse på 1950-tallet. 
Keiko er 36 år gammel, singel, barnløs og jobber på en matbutikk. Hun er fornøyd med hvordan livet er, men opplever at menneskene rundt hun forventer noe annet. 
En morsom og karakteristisk Erlend Loe-bok om nyskilte Rakel som finner en luke i hagen som fører ned til Helvete. I boken leker Loe med ordene og utforsker hvordan både himmel og helvete henger sammen. 
En bok om tiden etter at Jakob på 17 år tar sitt eget liv. Igjen står bestevennen Lucas og ekskjæresten Emma. En sår og håpefull bok om tiden etter selvmord i en av livets mest utfordrende tider, ungdomsårene. 
Den irske forfatteren Sally Rooney skriver virkelighetsnært og ærlig om vennskapet og kjærligheten mellom fire unge mennesker.
Her får du en historie fra krigen sett fra barns ståsted. Disse barna er datidas gangstere, gatesmarte og storkjefta. Historia er brutal, men Jacobsen forteller med humor, skråblikk og varme personskildringer.  
Første bok i en kraftfull kvartett om kvinners liv, arbeid og lengsel i Finland og Sverige på nittenhundretallet. Ei fortelling om krig og fred, kjærlighet og vennskap, der hverdagsliv og verdenspolitikk er tråder i den samme veven.  
En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen "Gutten i den stripete pyjamasen". Vi møter 91 år gamle Gretel som gjennom tilbakeskuing gir oss glimtvise innblikk i livet hennes og de løgnene hun har bygd det på.   
Hva skjer om det bryter ut en pandemi som gjør at alle blir blinde? I denne boken utforskes det hvordan vi som mennesker reagerer når verden endres og det ikke lenger eksisterer noen regler.
En oppvekstroman om Kya som vokser opp alene i villmarken. Boken skildrer natur på en måte som drar deg inn i historien, og et overaskende drap holder spenningen oppe.
Etter sønnens død hviler sorgen tungt over de etterlatte foreldrene. Likevel er fortellingen full av kjærlighet og håp. Skrivestilen er nesten som musikk, der stemmene til de tre familiemedlemmene flyter inn og ut av hverandre og skaper en helt særlig forbundethet mellom dem.
Et intenst kammerspill om misunnelse, googlesyke og statusjag. Dette er boka for deg som liker en vittig og syrlig tone og som koser deg når snikende uhygge kommer rekende på ei fjøl.