Tegneserieroman

Tegneserieromanene er i vinden som aldri før.
Her er bibliotekets utvalg. Kanskje du finner en ny favoritt?

Ethan M. Aldrige: Utstøtt
Ved fødselen ble Edmund og Barnet forbyttet. Edmund havnet som bytting i Verden Ovenfor. De intetanende foreldrene og storesøsteren, Alexis, vet ikke om den hemmelige alvemagien han besitter. Barnet lever blant alvene i Verden Under, der det å være menneske gjør ham til en merkverdighet i det kongelige palasset. Men da den onde trollkvinnen Hawthorne erobrer tronen, blir Barnet og Edmund gjenforent i en farlig ferd for å redde begge verdener, selv om ingen av dem føler seg hjemme i noen av disse. Dette er en fortelling om alvemagi og eventyrlige søsken. Er illustrert med fargeakvareller på hver side. Grafisk roman/fantasy for mellomtrinnet.

Aaron Blabey: Barske bøller gjør gode gjerninger (1)
Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange, Don Piraja er både barske og farlige, og skikkelige bøller. De fire bøllete guttas drøm er å bli store helter, som gjør gode gjerninger. Men alle vet at de er slemme, og de er skremmende og livsfarlige. Derfor vil de bevise det motsatte, at de kan gjøre en masse gode gjerninger. Deres første gode oppdrag er å befri 200 hunder. Her er mye slapstick-humor med slemme typer, snille typer, action, eventyr, humor og tøffe biler. Det er ulik grad av illustrasjoner på hver side, lettlest tekst, mye spenning og humor. Fortelling for småskoletrinnet.

Andre bøker i serien:
Barske bøller har en utrolig god plan (som henger i en tynn tråd) (2)
Barske bøller møter en supersøt (og ekstremt farlig) pelsball (3)

Aleksander Kirkwood Brown: Kong Grimms hevn (1)
Faren til Edward jobber på Grimsrud festning. En dag avdekker han en gravkrypt, men før de får åpnet graven, begynner festningen å rase sammen. Festningen må stenges. Edward og bestevennen Kasper skjønner at det er noe overnaturlig som ligger bak. De oppsøker festningen i nattas mulm og mørke. I krypten er spøkelset kong Grimm. Han planlegger å vekke til live sin gamle hær, og fullføre det han ikke klarte i live, å ta over Grimsrud. Serien om «Edward Rubikons mysterier» handler om Edward og vennen Kasper som etterforsker overnaturlige hendelser og mysterier. Det er mer tull en grøss, mer humor enn skummelt, og er i grenseland mellom tegneserie og billedbok. Spenning for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Den siste halloween (2)
Mørkets bok (3)

Max Brunner: Superfeil
Marshall Preston er 12 år gammel og er en defektiv, dvs. en person med overmenneskelige evner som blir begrenset av noen veldige menneskelige egenskaper. Mens andre barn blir rekruttert til superheltsamarbeid, blir Marshall sittende fast i 7. klasse med en gutt som løper superraskt men ikke kan svinge, en annen har radioaktiv nøtteallergi, og en er telepat som leser alles tanker høyt. Marshall har lasersyn, men er skjeløyd, dessuten blir han spysyk hver gang han prøver å fly og løfte seg fra bakken. Marshall har kjempelyst til å bli med i en superheltgruppe, men defektiver er ikke akkurat superheltmateriale. Men da han avslører en plan om å knuse de beste superheltene som finnes, må Marshall og hans ikke-fullt-så-supre venner bevise at selv om du er en defektiv, kan du fortsatt være en helt. Tegneserie for mellomtrinnet.

Jack Chabert: Kartmysteriet (1)
Vennene Oliver, Mya og Jorge er på tur i en varmluftsballong. Alt er fint, helt til de plutselig krasjlander på en ukjent øy som er befolket av utrydningstruede dyr og en horde med rasende vikinger. De tre vennene har landet på øygruppa, Poptropica, som er ukjent for resten av verden. Ved hjelp av et magisk kart legger de ut på en farefull ferd for å finne veien hjem igjen. Underveis oppdager de den sjokkerende grunnen til at de havnet nettopp der. Noe fryktelig truer Poptropicas eksistens og deres mulighet til å komme vekk fra øya. Poptropica er en serie med fargerike, animerte illustrasjoner, spenning, action og humor. Bøkene er basert på et online-rollespill og serien vil ha ulike forfattere og illustratører. Tegneserie for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Ekspedisjonen som forsvant (2)
De hemmelige vokterne (3)
Tiden er ute (4)

Joris Chamblain: Kikkis krim
Kikki er en nysgjerrig jente som finner mysterier overalt. Sammen med de to vennene Lena og Erika, og med litt hjelp fra en eldre forfatter, kaster hun seg ut i hverdagens små og store eventyr. For det finnes eventyr hvor som helst, bare man vet hvordan man skal kikke etter dem. En dag oppdager Kikki og vennene hennes en eldre, mystisk mann som går inn og ut av skogen, med maling over hele seg. Og en snakkende papegøye. Kikki kan rett og slett ikke gå glipp av dette mysteriet. Boka er krydret med Kikkis egen fargerike dagbok, skisser og avisutklipp. Spenning for småskole-/mellomtrinnet.

Malin Falch: Reisen til Jotundalen (1)
Sonja får en kveld besøk av en gutt som er nesten som henne selv, men likevel ikke. Han er fra den andre verdenen, Jotundalen, og tar henne med på en reis til hans rike. For å komme dit må de reise med nordlyset. De kommer til et Norge som ikke er likt noe av det vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. Det er en vakker og magisk reise til nordens magi, med blant annet troll, norrøne guder og snakkende dyr. Dette er en norsk portalfantasy om en reis til det eventyrlige Norge. Grafisk roman for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Vikingene og orakelet (2)

Bruno Gazzotti: Forsvinningen (1)
De fem barna Dodji, Camilla, Ivan, Tommy og Lea har aldri møtt hverandre før. Selv om de har vokst opp i den samme lille byen, lever de helt forskjellige liv. Men en dag våkner de opp i hvert sitt tomme hus. I løpet av natten er alle de andre beboerne forsvunnet på mystisk vis. Ingen av dem vet hva som har skjedd. De går ut i tomme gater og vandrer rundt i den tomme byen. Det er ingen voksne, ingen andre barn, bare de fem som til slutt finner hverandre og blir tvunget til å holde sammen for å overleve. Tegneserie for mellom-/ungdomstrinnet.

Andre bøker i serien:
Knivenes mester (2)
Haiklanen (3)
De røde vardene (4)
I hjertet av malstrømmen (5)

Emmanuel Guibert: Et lite esel som deg og meg (1)
Arild er et sjarmerende, blått esel med briller. Han bor sammen med foreldrene sine i en liten by. Bestevennen hans er en gris, og han er forelsket i en vakker ku som går i klassen. Læreren er en hund og gymlæreren er en enorm hane. Arild synes selv at han er en helt, på absolutt alle måter, og modig, super-kjekk, og høy. Det vil si, han har nok et stykke å gå før han er en ordentlig helt, men han har ikke tenkt å la det hindre ham i å vokse og bli verdens tøffeste helt. Serien om eselet Arild er lett å lese, og inndelt i korte kapitler. Historiene handler om kjærlighet, vennskap, mobbing, rasisme, selvtillit, urettferdighet, ærlighet osv. Illustrasjoner i tegneseriestil. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Superhelten Arild redder verden (vel, nesten) (2)
Superhelten Arild er glad som en gris (3)

Nicolai Houm: ZombieLars (1)
11 år gamle Lars flytter til det lille tettstedet Bekkebakken sammen med moren sin. Han er halvt zombie, det vil si, «levende ulevende», som er den politisk korrekte betegnelsen. Han har tilstanden etter pappaen sin, som forlot dem like etter at han ble født. Lars vil det samme som andre barn, få være seg selv, få venner og føle at han hører til. Men annerledeshet blir ikke godt mottatt i Bekkebakken. Lars står alene mot fordomsfulle elever, en sprø rektor og ikke minst den uhyggelige Folkeaksjonen mot alt fremmed. Inntil han en dag finner tre gode venner. Historien handler i bunn og grunn om å finne seg selv, tørre å skille seg ut, og stå opp for vennene dine. Samt fremmedfrykt og utenforskap i en lett forståelig i zombiesetting. Dette er første bind i tegneserie-versjonen av den norske dramaserien som vises på NRK Super. Tegneserie for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
ZombieLars (2)

InkaLill: Fargenes mester (1)
Vi følger den unge trubaduren Miranda på hennes vandring i et spennende fantasilandskap, befolket av drager og prinsesser, troll og trollmenn. En omfattende historie ligger som bakteppe gjennom hele serien, som likevel kan leses som avsluttede bøker. InkaLill Røsberg er Norges mest prisbelønte serieskaper, hun har blant annet mottatt Kulturdepartementets premiering av barne- og ungdomsbøker for tegneserier hele tre ganger. Hun har laget 7-bindsserien “Ridderne av Dor”, og er også kjent fra serien “Felina” i aviser og Norsk Barneblad.

Andre bøker i serien:
Datter-befrierne (2)
Slaget på Kvassvollen (3)
Slaget om Arubia (4)
Smaragdgruven (5)
De sorte alvene (6)
Krystallfjellet(7)
Det indre monsteret (8)
Fortidens gåte (9)
Åndenes land (10)

Dan Jolley: Knust idyll (1)
Villkattene har delt skogen inn i klaner, og slåss for makt og kontroll. Gjennom flere generasjoner har de tydet jordens og himmelens tegn og opplevd magi, kamp og kjærlighet. Ravnepote har forlatt skogen for et mer behagelig liv på en bondegård. Men fortiden innhenter ham og Ravnepote må slåss for livet. «Kattekrigerne” er en serie med actionfylt eventyr, krig, forbudt kjærlighet på tvers av klanene, vennskap, svik, innsikt og mot. Denne utgaven er en grafisk roman med nye illustrasjoner i farger. Tegneserie/fantasy for mellom-/ungdomstrinnet.

Andre bøker i serien:
En klan i knipe (2)
Med hjerte for klanen (3)
Savnet (4)
Gode hjelpere (5)
Hjemreisen (6)

Kazu Kibuishi: Steinvokteren (1)
12 år gamle Emily bor sammen med mamma og lillebroren Navin. Faren er død etter en dramatisk bilulykke. Emily, moren og Navin må flytte inn i huset etter oldefaren for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Det tar ikke lang tid før de oppdager at det gamle huset skjuler mange hemmeligheter. Da et monster drar moren gjennom en dør i kjelleren følger Emily og broren etter for å redde henne. De havner i en annen verden, Alledia, en underjordisk verden befolket av demoner, roboter og snakkende dyr. Amuletten som Emily bærer viser seg å kunne gi henne enorme krefter, hvis hun bare lærer seg å styre den. «Amuletten» er en serie om mot, om kampen mot ondskapen i både verden, og i oss selv, samt om vennskap og samhold. Har mangainspirerte illustrasjoner. Fantasy for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Steinvokterens forbannelse (2)
Byen bak skyene (3)
Det hemmelige rådet (4)
Alveprinsen (5)
Flukten fra Lucien (6)
Ildfuglen (7)
Supernova (8)

Jan Kjær: Mestertyven ; og Rottene (1)
“Taynikma” er en serie som er halvt manga-tegneserie og halvt roman. Handlingen foregår i et fantasyrike, hvor Herskerinnen har all makt. Hun har knekt magien, og lagt ned forbud for de gamle klanene å styre landet. Koto er 14 år og er en helt vanlig gutt. Tror han. Men så reiser Koto hjemmefra for å skaffe penger til familien sin. Han kommer i lære hos en gammel mestertyv, og det viser seg at han har mystiske skyggekrefter. Sammen med tre andre barn fra klanen kan Koto redde familien sin og hele verden hvis han bruker kreftene riktig. Hver bok i serien inneholder to historier samt 6 siders tegneskole hvor man kan lære å tegne i “mangastil”. Fantasy tegneserie/roman for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Soltårnet ; De glemte katakombene (2)
Den hemmelige arenaen ; Klanenes kamp (3)
Henzels felle ; Skyggeskogen (4)
Lysets festning ; Den siste kampen (5)
Sagaen om Toron (6)
Sarinas mareritt ; Den skjulte fiende (7)
Artans valg ; Skyggekongen (8)

Kristian Landmark: Trusselen fra dypet (1)
Det Oscar trodde skulle bli en helt vanlig skoledag, blir alt annet enn det. Allerede i første time oppdager han at han har fått noen spesielle evner. En underlig blå bil kidnapper Oscar og de forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks barn det samme. Da Oscar våkner av bedøvelsen er han på vei ned mot bunnen av Marianegropa i Stillehavet. Barna befinner seg i Akvariet, hovedkvarteret til den mystiske Regnbueordenen. De får vite at de alle er «bærere» av hver sin farge-energi, syv krefter som skal ha gått i arv i over tusen år. Men Oscar oppdager at det er noe fryktelig galt. Det er bare seks barn som har ankommet Akvariet. Det syvende barnet mangler. Oscar og de fem andre barna som har ankommet Akvariet er de eneste som kan stå i veien for noen helt grusomme menneskers jakt på verdensherredømme. Grafisk roman for mellom-/ungdomstrinnet.

Andre bøker i serien:
Monstermanetene (2)

Sabina Lemire: Mira (1)
Mira føler seg litt ensom og utenfor fordi bestevenninnen har startet en kjærlighetsklubb sammen med den nye, kule jenta i klassen. En av forutsetningene for å bli medlem er at man må ha vært forelsket. Noe Mira aldri har vært, men hun har prøvd mange ganger. Mira tenker at dersom hun bare bestemmer seg for å tenke veldig hardt på en av guttene i klassen, sånn ca. en halvtime hver dag, da må hun vel bli forelsket. Det kan da ikke være så vanskelig. Dette er en fortelling om å være venner, om å bli forelsket, om å bli litt flau av moren sin av og til, og om å savne en far. Den handler også om å ha kosebamsen fremme på rommet den ene dagen, for så å legge den i skapet den neste fordi det kommer gjester til bursdagsselskapet. Tegneserieroman for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Mira : #husbåt #pappa #kjærlighet (2)

Terri Libenson: Absolutt Izzy
Alle på ungdomsskolen har en merkelapp. Izzy er «dagdrømmeren». Det er ingenting Izzy elsker mer enn å spille skuespill og finne på morsomme historier. Ulempen er at hun ikke helt klarer å fokusere på skolearbeidet. Bri er «hjernen». Hun er stolt av sine gode karakterer, men hun skulle ønske at folk kunne se de andre sidene ved henne også. Hun ønsker også at moren hennes slutter å mase om at hun må komme ut av skallet sitt og bli med i teatergruppa. Jentenes veier krysses på skolens talentkonkurranse, som viser seg å bli mer dramatisk enn det både Bri og Izzy hadde sett for seg. Historien er gjennomillustrert, delvis som tegneserie. Grafisk roman for mellomtrinnet.

Astrid Lindgren: Tordenværsbarn (1)
Den natten Ronja Røverdatter ble født, slo lynet ned og delte Mattisborgen i to. Fra den trygge oppveksten i borgen begir Ronja seg ut på oppdagelsesferd i de spennende og farlige skogene, hvor hun også treffer Birk, sønnen til den rivaliserende røverhøvdingen Borka. Denne boka er basert på den animerte tv-serien fra Studio Ghibli i Japan. Grafisk roman for småskole-/mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Villvettene (2)
Bjørnehulen (3)
Digerfossen (4)

Julien Neel: Dagboksdager (1)
Lou er 12 år og på vei inn i voksenlivet. Hun bor sammen med moren sin, og de to står hverandre svært nært. De leter begge etter den store kjærligheten. I Lous verden finnes også en katt med mange navn, en utfordrende mormor og verdens beste pizzabaker Gino som er en venn i nøden. Foruten Tristan som Lous hjerte brenner for og Rickard, mammas nye kjærlighet, finnes Lous beste venn Mina. Sammen forlater de to venninnene barbiedukkenes magi bak seg for å oppta alt som hører tenårene til. Alt dette og mye mer forteller Lou om i dagboken sin. Tegneserie for mellom-/ungdomstrinnet.

Andre bøker i serien:
Sommerblues (2)

Luke Pearson: Hilda
Hilda og midnattskjempen er historien om ei jente som har en forunderlig evne til å bli venner med alle de merkelige vesenene som kommer på besøk. Men da en hær av usynlige alver midt på natten bombarderer stua med steiner og utkastelsesbrev, må hun tenke seg godt om før hun stifter bekjentskap med disse nye skapningene. Under press og i frykt for å miste hjemmet sitt, legger hun ut på eventyr for å sikre fødselsretten sin og for å finne ut hvem den mystiske kjempen er, og hvorfor han dukker opp hver natt når klokka slår tolv. Tegneserie for mellomtrinnet.

Dav Pilkey: Hundemannen (1)
Thomas og Harald har skapt en flunkende ny helt med nese for skurker og kjeltringer. Politihunden Greg og hans ledsager blir skadet på jobb, og en livreddende operasjon må til. Men ting går ikke helt etter planen, og Hundemannen ser dagens lys for første gang. Med hodet til en hund og kroppen til en mann har denne heroiske hunden en nese for rettferdighet. Humor for småskole-/mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Hundemannen i fri dressur (2)
Hundemannen i kattepine (3)
Hundemannen og Superpus (4)
Loppenes herre (5)

Reed, M. K.: Dinosaurer : fossiler og fjær
Her kan man fordype seg i forhistoriens forunderlige verden, som f.eks. se hvordan en Tyrannosaurus rex lister seg innpå byttet sitt i Nord-Amerika for 68 000 000 år siden, eller hvordan Mary Anning graver opp en underlig fossilisert hodeskalle i England for 200 år siden, eller hvordan ideene vi har i dag om dinosaurene forandrer seg raskt. Her møter man de legendariske dyrene i sine naturlige omgivelser og følger paleontologene gjennom deres søken etter å løse det største mysteriet av dem alle, hva som skjedde med dinosaurene. Fakta-tegneserie for småskole-/mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Chad, Jon: Vulkaner : lava og liv

Jeff Smith: Bone
På grunn av sine hjerteløse forretningsmetoder blir rikmannen Phoncible P. Bone og hans to fettere, Fone og Smiley, jaget bort fra hjembyen Boneville. Dermed begynner eventyret, og da Fone blir skilt fra de andre, befinner han seg helt alene i et fremmed land. Han kommer ut for flere farefulle opplevelser og møter mange forunderlige og skremmende skapninger, men også noen snille. Det første “Bone”-bladet kom ut i 1991. Tegneserie for mellom-/ungdomstrinnet.

Raina Telgemeier: En genial idé (1)
Kristy, Mary Anne, Claudia og Stacey er bestevenner og grunnleggerne av Barnevaktklubben. Jentene tar utfordringene som de kommer, enten det er grinete unger, digre hunder, sinte naboer eller frekke telefoner, så kan man alltid stole på jente i Barnevaktklubben. Noen ganger er jobbene mer utfordrende enn andre, det samme gjelder med strenge foreldre, nye familiemedlemmer, umoderne klær, mammas nye kjæreste, sminke og mystiske hemmeligheter. Men uansett hva som skjer, jentene i BVK har det aller viktigste, ekte vennskap. «Barnevaktklubben» er en serie med humor, drama, vennskap og forelskelse. Tegneserie for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Den store hemmeligheten (2)
Den første krangelen (3)
Storesøstre (4)
En helt umulig jobb (5)

Raina Telgemeier: Drama
Callie elsker teater, og da teatergruppa på skolen skal sette opp en kjent musikal bestemmer hun seg for å ta oppgaven som scenograf- og designansvarlig. Men ting blir ikke helt slik hun hadde tenkt seg. I tillegg blir det drama både på og utenfor scenen etter at rollene er offentliggjort. Det komplette kaoset inntreffer når to kjekke brødre blir med i teatergruppa. Dette er en humoristisk historie om de som ikke står på scenen i en teaterproduksjon, men jobber i kulissene, og om vennskap, drama og kjærlighet. Grafisk roman for mellomtrinnet.

Elias Våhlund: Håndbok for superhelter. Del 1. Håndboka (1)
Lisa må bo hos mormor i noen måneder, fordi mamma skal jobbe i en annen by. Hun begynner på en ny skole, men mistrives veldig. En guttegjeng erter henne for de utstående ørene. Hver kveld presser hun hendene mot ørene når hun sovner i håp om at de skal slutte å stå ut. En dag da hun blir plaget som vanlig, flykter hun inn på biblioteket. Nederst i en hylle er det bok som lyser mot henne. Lisa blir nysgjerrig og dras mot boka med den mystiske tittelen «Håndbok for superhelter». Da hun vil låne boka viser det seg at den ikke er registrert i bibliotekets system. Bibliotekaren hvisker til Lisa at det nok er en sånn bok som hun skal ta med seg hjem og beholde. I samme øyeblikk begynner Lisas ferd mot å bli superhelt. Dette er en handlingsfull historie om ei jente som blir mobbet og bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Fortelling for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Håndbok for superhelter. Del 2. Røde maske (2)
Håndbok for superhelter. Del 3. Alene (3)
Håndbok for superhelter. Del 4. Ulvene kommer (4)

Judd Winick: Gutten som styrtet til jorda (1)
Vennene D.J. og Gina er to helt vanlige barn, helt til en mystisk gutt krasjlander fra himmelen. Gutten Hilo skjønner ikke hvor han kommer fra eller hva han gjør på jordkloden, eller hvorfor det ikke er lurt å gå i bare trusa på skolen. D.J. og Gina lurer på om det er flere enn Hilo som er falt ned. De tre må prøve å finne ut av Hilos mystiske fortid, se om Hilo klarer å overleve en hel dag på skolen og om D.J. og Gina klarer å redde verden. Serien om «Hilo» er en humoristisk krysning mellom E.T. og Tommy og Tigern. Det er en actionfylt og illustrert romanserie. Fortelling for mellomtrinnet.

Andre bøker i serien:
Hilo redder absolutt hele verden (2)
Det store buldrende braket (3)
Hilo vekker monstrene (4)

 

Alle bokomtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.
Alle bøkene kan lånes på Halden bibliotek. 

Mine sider


ÅPNINGSTIDER

Åpningstider i dag:
10 - 15
Dag Åpen Stengt
Mandag 10 17
Tirsdag 10 15
Onsdag 10 15
Torsdag 10 17
Fredag 10 15
Lørdag 11 15
Søndag Stengt
Translate »

Ved å fortsette å bruke denne siden, samtykker du i vår bruk av cookies Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close