Hege Duckert

Foredrag med Hege Duckert

Dato

Tid

Sted

Bibliotekscenen

Vi på Halden bibliotek er stolte av å kunne presentere et foredrag om godseierfrue og kvinnesaksforkjemper Katti Anker Møller og den viktige historiske perioden hun levde i. Foredragsholder er journalist og forfatter Hege Duckert.

Katti Anker Møller (1868-1945) var en markant skikkelse i kvinnebevegelsen. Hun kjempet for kvinners og også barns rettigheter og vilkår, og hennes enorme arbeid har satt varige spor ikke bare i Norge, men også i utlandet. Blant annet var hun en sentral skikkelse i kampen for kvinners stemmerett i Danmark.

Hege Duckert utga i 2023 den kritikerroste biografien Katti Anker Møller – Å bestemme over livet. Med avsett i en grundig research, som omfatter ukjente dagboksnotater og brev, viser Duckert, hvorfor Katti Anker Møller står som et eksempel på mot, vedholdenhet og dedikasjon.

Hege Duckert er journalist og forfatter, og arbeider nå som stabssjef i NRK. Hun har tidligere vært kulturredaktør i NRK og redaktør i Dagbladet. Hennes første bok var Men jeg har jo ingenting å ha på meg, om motens historie. Siden har hun blant annet gitt ut Mitt grådige hjerte, om fire kvinner hun beundrer: Simone de Beauvoir, Frida Kahlo, Karen Blixen og Billie Holliday, reiseguiden Paris. 100 unike opplevelser og Summen av små ting. Fra symaskin til selfiestang: 25 ting som forandret Norge. I 2021 ga hun ut boka Norsk kvinnehistorie på 200 sider og i 2023 Katti Anker Møller. (Tatt fra Kagge.no)

Oppdag de historiske og sosiale omstendighetene som formet Katti Anker Møller og det moderne Norge. Etter foredraget vil det bli mulighet for stille spørsmål. Arrangementet er gratis – Velkommen!