Christian Borch

Foredrag med Christian Borch: Gud som krigsherre

Dato

Tid

Sted

Bibliotekscenen
For å sitere Christian Borch:
«Enten sitter Gud i sin himmel og gremmes over menneskenes vilt sprikende tolkning av hans ord, eller så gnir han seg i hendene over all elendigheten som er stelt i stand i hans navn. Ikke godt å vite. Faktum er at religiøse forestillinger har fyrt farlig opp under en verdensorden i brann.

 

Guds første ansikt: Hamas hugget hodet av spedbarn, voldtok, myrdet og bortførte israelere på Guds ordre 7. oktober 2023.
Guds andre ansikt: Israel svarte med det mange kaller folkemord på sivile palestinere, fordi noen i regjeringen drives av blind tro på at Gud har gitt dem det hellige land til odel og eie, og at palestinere må renses bort med vold.
Guds tredje ansikt: USA spiller med, mye fordi mellom 90 og 100 millioner amerikanere tror på gammel-testamentlige forestillinger om Guds mening. Det er de som finansierer de mest ytterliggående bosettingene på Vestbredden.
Guds tre ansikter er i full krig med hverandre.»

 

I sitt foredrag vil Borch se nærmere på den utfordringen den sekulære moral nå har fått fra religiøs dogmatisme.
Christian Borch er journalist og forfatter, som bl.a. var utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRKs Dagsrevyen og Urix i nær 40 år. Han har studert politisk historie ved London School of Economics, gjennomgått Forsvarets Høgskole, og har vært ansatt i Morgenbladet og The Times i London. Han var i ti år medlem av Regjeringens Nedrustningsutvalg, og har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullruten som Norges beste Nyhetsanker.
Han har skrevet 18 bøker, den siste, «Bak Kulissene», kom ut i fjor.
Vi ønsker alle velkommen til en interessant og lærerik kveld med Christian Borch.