Ingela Nøding: Gjennom de fagre riker

Elisabeth Dored – en banebrytende Haldendame

Halden bibliotek
Elisabeth Dored (1908-1972) fra Halden var en pionér på mange felt. Hun ble en av Norges første kvinnelige krigsreportere, hadde en gepard som kjæledyr og reiste verden rundt på en tid hvor kvinner flest var henvist til kjøkkenbenken.
Dored rapporterte om Wilkins’ ubåtekspedisjon fra Svalbard, intervjuet magedansere i Makedonia og fotograferte i kuleregn i Etiopia. Hun frontet også sterke meninger i avisinnlegg og portrettintervjuer i Norge lenge før kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Mot slutten av livet var hun kjent som en folkekjær forfatter. Debutromanen Jeg elsket Tiberius (1959) ble utgitt i over 100 000 eksemplarer.
Ingela Nøding er Elisabeth Doreds grandniese og vokste opp i Doreds hus. Ved hjelp av fotografier, manuskripter, malerier og gamle suvenirer har hun fortalt den eventyrlige historien om sin slektning. I Halden bibliotek lanserer hun boken med et foredrag spekket med bilder fra Doreds rike liv.
Gratis inngang. Boksalg ved Norli Køhn.