Makerspace ferdig for sesongen

Hver torsdag denne vinteren har programmering og koding stått i fokus i biblioteket.

I samarbeid med Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon på Høgskolen i Østfold har kompetente studentassistenter gitt god opplæring og veiledning underveis i alt fra programmering på datamaskinen til fysisk robotbygging. Deltakerne har fått prøve seg med blant annet Micro:bit, Bitbot, Scratch, 3Dprint og bygging av robot.

Takk til alle som har deltatt, og vi planlegger for å fortsette høsten 2024. Vårens studentassistenter har vært Henry Nikolai Aasen, Mathias Bjar Thorsen, Oliver Lind Kristiansen, Thobias Løkkeberg, Stian Marthinsen, Can Arif Oraz og Daniel Nilsen Johansen.

Støtte til utstyr som brukes på Makerspace er gitt av Nasjonalbiblioteket.

Mathias Bjar Thorsen og Henry Nikolai Aasen demonstrerer hvordan roboten fungerer. – Litt mer finpuss på programmeringen, så fungerer den optimalt, forteller de.