I det nasjonale «Bokåret 2019» har vi hatt stor aktivitet ved biblioteket. Året har naturlig nok vært preget av litteraturformidling gjennom veiledning i biblioteket, utstillinger og ikke minst vår populære instagramkonto, som har 1572 følgere fra inn-  og utland.

I løpet av 2019 har biblioteket hatt 13 forfatterarrangement, 57 klassebesøk – av disse 13 «bokprat» for 9. trinn med populære bøker (se «10 på topp-listene»), 9 eventyrtimer og etter åpningen av vårt nye tilbud «Halden Makerspace»  for barn mellom 9-12 år i november, har vi rukket å ha 5 Makerspace-arrangement allerede. 850 barn i alderen 7-13 i Halden deltok i årets Sommerles-kampanje og leste over 1,2 million sider i løpet av juni, juli og august måned!

Vi har hatt samarbeid med Bomkræsjbang, Barnas Verdensdager, Halden litteraturforening, Foreningen Norden, Dansens dag, Kultursommerskolen og Høgskolen i Østfold/ avdeling for informasjonsteknologi.

99 196 personer har besøkt oss og lånt 102 334 bøker/ medier. Bibliotekets avdeling i Halden fengsel har hatt over 34 000 utlån av medier/ bøker i løpet av 2019.

Vi retter en stor takk til alle dere som bruker biblioteket og samarbeider med oss, og gleder oss over å ønske gamle og nye brukere av biblioteket velkommen til Halden bibliotek i 2020!